Bahan-bahan :
- 600 g biskut mery ( dipatah 4)
- 5 sudu besar serbuk koko (bancuh bersama air suam)
- 1 buku butter
- 1 cawan susu pekat
- 1 cawan gula
- 1 cawan milo
- 5 biji telur (dipukul)
Cara-cara :
- Cairkan butter di dalam kuali.
- Masukkan bancuhan serbuk koko & kacau rata
- Masukkan milo, susu, gula & kacau rata
- Apabila sudah rata, masukkan telur yang sudah dipukul, kacau rata
- Kemudian masukkan biskut marie ke dalamnya. Kacau dgn cepat sebelum campuran coklat tadi mengeras di dalam kuali. Gunakan api yg kecil saja.
- Masukkan ke dalam bekas yg telah dilapikkan plastik. Mampatkan kek ini dgn menggunakan plastik dan ditekan dgn tangan. Pastikan kek ini telah diratakan dgn sekata ke dalam bekas.
- Sejukkan selama setengah hari. Boleh dihidangkan pada waktu petang atau dijadikan hantaran.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan